Χορευτικό

Από το δεύτερο κιόλας χρόνο της δημιουργίας της Νεανικής Ομάδας, άρχισαν τα μαθήματα παραδοσιακού δημοτικού χορού. Το 1993 πραγματοποιείται η πρώτη παράσταση της Ν.Ο.Α.Δ. στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών, στην κεντρική πλατεία της Πάτρας. Από εκεί και ύστερα η Νεανική Ομάδα συνεχίζει να δίνει πολλές παραστάσεις δημοτικού χορού, αλλά και δημοτικού τραγουδιού, κυρίως σε ημερομηνίες εθνικών επετείων. Από το 1997 και ύστερα οι παραστάσεις μας πραγματοποιούνται κοντά στην 25 Μαρτίου, θέλοντας να τιμήσουμε τον Αγώνα των προγόνων μας για μια ελεύθερη πατρίδα.

Οι παραστάσεις μας αποτελούν την προβολή των προσπαθειών μας, που με τόσο κόπο και πρόβες κατά τη διάρκεια κάθε έτους κάνουμε. Και για όσους έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις αυτές, τα θετικά τους λόγια και το ζεστό χειροκρότημα τους είναι η επιβράβευση των προσπαθειών μας.

Οι παραστάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει είναι οι ακόλουθες:

1993 Δημοτικό Θέατρο Πατρών, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, παρουσίαση δημοτικών χορών.

Οι παραστάσεις αυτές γίνονται με παραδοσιακές στολές, από τη παραδοσιακή ιματιοθήκη που δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Η ιματιοθήκη μας αποτελείται από φορεσιές της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Κάτω Παναγιάς (Μικρά Ασία) και της Θράκης (Καβακλί). Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν και ο σκοπός μας είναι να διαφωτίσουμε το Πατρινό κοινό πάνω σε θέματα της παραδόσεως μας.