Πρόγραμμα Θρησκευτικής Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου Μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πατρών
θα εορτάση μετά πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος.
Αι εορταστικαί ακολουθίαι θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10

1) 6:30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Kερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

2) 10:00μ.μ.- 1:00π.μ. Μικρά Αγρυπνία αντί πρωινής Θείας Λειτουργίας που θα αρχίση 10:00μ.μ. ο όρθρος και περί ώρα 1η πρωινή της Πέμπτης θα τελειώση η Θεία Λειτουργία, εις την οποία θα ομιλήση ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πατρών.


ΠΕΜΠΤΗ 26/10

1) 7:15-10:15π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

2) 6:00μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις. Κατά τις 7:30μ.μ. θα γίνη λιτάνευσις της Εικόνος του Αγίου Δημητρίου και Ιερών Λειψάνων πέριξ των δρόμων του Ιερού Ναού. Των ακουλουθιών θα προστή ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10

7:00-10:00π.μ. Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος. Θα τελεσθή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποία θα ομιλήση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.