Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη


 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

1ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή,15/12/2023)

Κάπου εδώ ξεκινάει το ταξίδι μας για την “Πόλη των Πόλεων” την Κωνσταντινούπολη. Συγκέντρωση και αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου για την  Κομοτηνή  με ενδιάμεσες στάσεις.

 Η διαμονή μας θα γίνει στο HOTEL ORFEAS και σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής, ανάλογα με την συμμετοχή στην Προσκυνηματική  εκδρομή. Τακτοποίηση-ελεύθερος χρόνος – ημιδιατροφή και Διανυκτέρευση.


2ΗΜΕΡΑ(Σάββατο,16/12/2023)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Αφού περάσουμε τα σύνορα, θα κάνουμε στάση καθ’ οδόν για καφέ. Με την άφιξη μας στη Πόλη θα επισκεφθούμε το Παλάτι των Σουλτάνων(ΤΟΠ ΚΑΠΙ). Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί  προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο( 20,00€  κατ’ άτομο) ή εναλλακτικά  επίσκεψη στην αγορά των μπαχαρικών. Ελεύθερος χρόνος  για περιήγησή και  μεσημεριανό φαγητό -καφέ τσάι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, Ημιδιατροφή και  Διανυκτέρευση. Ξενοδοχείο 4* στην πλατεία Ταξίμ.

3ΗΜΕΡΑ(Κυριακή,17/12/2023)

Μετά το πρωινό, θα παραβρεθούμε στην αρχιερατική λειτουργία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην εκκλησία όπου θα μας ενημερώσουν από το Πατριαρχείο. Ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα πάμε στον βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί θα δούμε τη στήλη του Θεοδοσίου και τον χάλκινο τρίποδα των Δελφών καθώς και το Βυζαντινό Υδραγωγείο-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΝΣΤΕΡΝΑΣ-Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής. Ελεύθερος χρόνος στην περιοχή των ξενοδοχείων που έχουμε καταλύσει,(φαγητό -καφέ-τσάι) προκειμένου να επισκεφθούμε αξιοθέατα της περιοχής. Ημιδιατροφή και  Διανυκτέρευση.

4ΗΜΕΡΑ(Δευτέρα,18/12/2023)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Άγιο Δημήτριο Σαμαρσίου, σε αρχιερατική Λειτουργία . Ακολούθως επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών. Περιήγηση στην ιστορική συνοικία του Φαναριού. Επίσκεψη στην Μεγάλη του Γένους Σχολή ,είναι το αρχαιότερο σε λειτουργία εκπαιδευτικό ίδρυμα του Ελληνισμού, καθώς αποτελεί την ιστορική συνέχεια της Πατριαρχικής Ακαδημία. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό-καφέ- τσάι. Στις 15.00μμ θα παραβρεθούμε στην πράξη  Αγιοκατατάξεως του Οσίου Γερβάσιου .Επιστροφή στο ξενοδοχείο - Ημιδιατροφή και Διανυκτέρευση.

5ΗΜΕΡΑ(Τρίτη,19/12/2023)

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Πριν αποχαιρετίσουμε την Κωνσταντινούπολη θα προσκυνήσουμε στο Αγίασμα του Μπαλουκλί όπου εκεί θα δούμε τους τάφους των Οικουμενικών Πατριαρχών. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά Kapalıçarşı. Το Μεγάλο Παζάρι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Αναχώρηση για την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις, καφέ τσάι -φαγητό. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Ξάνθη σε ξενοδοχεία της περιοχής 4*. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ημιδιατροφή και Διανυκτέρευση.

6ΗΜΕΡΑ(Τετάρτη 20/12/2023

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.Και κάπου εδώ η εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη έφτασε στο τέλος της  με την άφιξη στην πόλη μας


ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

275 € Με Ημιδιατροφή

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

Όλη την διαδρομή με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν τελευταίας οκταετίας(8)-(μοντέλο 2014).

Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα με πρωινό και ημιδιατροφή

 Διαμονή  σε Κομοτηνή  και Ξάνθη.

Τρεις διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4* στην πλατεία Ταξίμ (AVANTGARDE HOTEL 4* και THE CENTRAL PALACE TAKSIM 4*)

Ημιδιατροφή – 5 πρωινά και 5 γεύματα

Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Αρχηγός (του γραφείου, ανάλογα τις συμμετοχές σε κάθε λεωφορείο ξεχωριστά) – Ελληνόφωνος ξεναγός, από τα σύνορα και καθ όλη τη διάρκεια της διαμονής στην Κωνσταντινούπολη ( σε κάθε λεωφορείο ξεχωριστά)και της επιστροφής μας.

Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:


Ποτά, αναψυκτικά 

Διαφορά μονόκλινου +150€

Κρουαζιέρα στο Βόσπορο(προαιρετική), κόστος 20,00€ κατά άτομο.

Είσοδος σε μουσεία.

Μεσημεριανό φαγητό.

Φιλοδωρήματα στους ξεναγούς.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ 

 Aπό 24/11/2023: Προκαταβολή ποσού:100,00€.


Μαζί με την προκαταβολή θα πρέπει να προσκομιστεί 

Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας(2 όψεων) ή Διαβατήριο (φωτοτυπία)

Υπενθύμιση: η αστυνομική ταυτότητα θα πρέπει να είναι  των τελευταίων 15-ετών, και τα στοιχεία του κατόχου να είναι γραμμένα με Λατινικούς χαρακτήρες.


Εξόφληση εκδρομής:  04/12/2023

ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19

Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check- point πόλεων και διελεύσεις. Bookmark the permalink.